Home       Wie zijn wij       Onze Olijfolie      Vakantie      Investeren      Plant een boom      Contact 
 

Olijven oogsten in Sicilie

Kom olijven plukken in Sicilie

Futuroverde is een nederlands italiaans ecologisch project in de provincie Caltanisetta Sicilie. Als onderdeel van ons ecologisch project willen wij dit jaar voor het eerst onze olijfoogst binnen halen met nederlandse plukkers. Als u voor ons oogst bieden geven wij u gratis kost en inwoning.

Waarom Nederlandse plukkers.

De omvang van onze oogst is dusdanig toegenomen dat wij niet meer in staat zijn onze eigen oogst met vrienden en familie binnen te halen. Een onderdeel van ons project is culturele uitwisseling.In plaats te kiezen voor locale plukkers( die moeilijk te vinden zijn) willen wij dit jaar bij wijze van experiment oogsten met Nederlandse plukkers.
Nederlanders kunnen op unieke wijze de oogst en productie (het persen van de olijven) van olijfolie beleven. Een unieke ervaring die u nooit zult vergeten. .

Hoe werkt het

Wij Futuroverde bieden u gratis kost en inwoning in onze accomodaties op het boerenland. Als tegenprestatie plukt u elke dag 120 kg olijven voor ons. De reis van Nederland naar Sicilie zult u zelf moeten bekostigen. Wij helpen wel met het zoeken naar goedkope tickets Wij hebben van 12 oktober 2008 t/m 03 november plaats voor 15 plukkers per dag. De minimale periode om te plukken is zeven dagen

Hoe werkt de kost en inwoning

Wij hebben totaal 15 slaapplaatsen op drie locaties.
- Casa Bausa 3 kamers ( 2x3 personen + 1x2 personen)
- Casa Verde 1 huisje ( 2 personen)
- Casa Futuroverde ( 5 slaapplaatsen)

Bij het eten is inbegrepen:

-Koffie/melk/water/wijn
-broodjes met beleg voor ontbijt en lunch
-De gezamelijke avond maaltijd wordt verzorgd door onze locale plattelands kok Toto.(pasta vlees/vis BBQ enz).

Als ik de 120 kg niet haal

Geeft niets de 100 kg is een richtlijn Het kan natuurlijk zo zijn dat door magere bomen (weinig olijven) de ligging van de bomen of andere werkzaamheden u de 100 kg niet haalt. Maar u zult merken dat olijvenplukken een sport is en u niet graag onder de 100 kg wilt komen.

Hoe kan ik me inschrijven

Inschrijven voor de oogst kan middels het contactformulier (tot 23 juli 2008). Zodra wij u inschrijving binnen hebben laten wij u zo spoedig mogelijk weten of er nog plaats is.

Tickets/Borg

Om misbruik/niet opdagen te voorkomen willen wij:
- Graag een bewijs hebben dat u een ticket naar Sicilie heeft geboekt
- Ook vragen wij een bedrag van 150 euro borg. Dit bedrag ontvangt u geheel terug na uw laatste oogstdag

Als wij het bewijs van boeking en de borg hebben ontvangen ontvangt u van ons een schriftelijke uitnodiging via de mail.

Meld u nu aan